Etusivu » Aperol Spritz – hellepäivän tyylikäs janonsammuttaja.

Aperol Spritz – hellepäivän tyylikäs janonsammuttaja.

Kirjoittaja: Kulinaari
Viime kesänä hehkutin kesäjuomana Pimm´s lemonadea. Se on edelleen yksi suosikki kesäjuomani hedelmäisyytensä ja raikkautensa takia. Tosin Pimm´s saatavuus eri Alkoissa on edelleen luokattoman huono, koska tuote on tilausvalikoimassa.

Tässä kerran, kun Alkossa ei kyseistä tuotetta ollut hyllyssä, ajattelin koittaa toista varsin trendikästä hellepäivän viilentäjää – Aperol Spritziä.
Camparia paljon muistuttava Aperol kehitettiin vuonna 1919 Italiassa, mutta löi itsensä kaupallisesti läpi vasta toisen maailmansodan jälkeen. Aperolin valmistukseen käytetään mm. appelsiinia, yrttejä ja raparperia.
kuva: Aperol
Aperol Spritz on mitä mainioin hellepäivän juoma ja siitä saa myös näyttävän boolin kesäjuhliin. Kivennäisveden, proseccon tai kuoharin yhdistelmä on raikas, eikä liian makea. Varsinkin itseäni juoma miellyttää enemmän happaman ystävänä.
APEROL SPRITZ
jääpaloja
5 cl Aperol
7,5 cl kuohuviiniä tai proseccoa
0,4 cl sooda- tai kivennäisvettä
appelsiiniviipale
Rakenna juoma valkoviini- tai grogilasiin. Laita jääpalat lasiin, lisää Aperol, kuohari ja soodavesi. Sekoita varovasti lusikalla. Viimeistele appelsiinisiivulla ja nauti yksin tai hyvässä seurassa!
Itse suosittelen kuohuviiniksi esim. kohtuuhintaista cavaa. Toimii paremmin kuin prosecco.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: