Etusivu » Road trip Switzerland 1

Road trip Switzerland 1

Kirjoittaja: Kulinaari
Road trip Switzerland

Syyskuun puolivälissä pyrähdin minilomalle toiseen kotikaupunkiimme Zurichiin. Tosin niissä merkeissä viimeistä kertaa, koska parempi puolisko muuttaa takaisin töihin Suomeen. Olo oli tietysti vähintäänkin haikea, sillä Zurichin koti oli mielettömän ihana, puhumattakaan kaupungista itsestään. Mutta pääsehän sinne aina takaisin.

Lomalla luvassa oli minullekin yllätyksenä tullut road trip läpi suunnattoman monimuotoisen ja kauniin Sveitsin. Ja tietysti matkan varrella nautittiin myös hyvästä ruoasta, kuinkas muutenkaan.

Neuchâtel
Neuchâtelin rantabulevardia

Suuntasimme Zurichistä kohti ranskankielistä maan länsiosaa. Ensimmäinen varsinainen pysähdys oli Lac de Neuchâtelin rannalla sijaitseva idyllinen Neuchâtel. Eipä oltu koskaan moisesta paikasta kuultukaan, mutta päätimme pysähtyä rantakadun varrella olevan Beau Rivage -hotellin terassille kahville. Paikassa konkretisoitui ainakin itselleni ensimmäistä kertaa, kuinka erityyppisä Sveitsin alueet ovat. Neuchâtel on selkeästi ranskalainen kaupunkin tyypillisesti saksalaiseen Zurichiin verrattuna. Ihmiset, rakennukset, koko ilmapiiri. Myöskään alpit eivät ole niin läsnä kuin muualla.

Le Léman-järvi eli Geneve-järvi alppimaisemineen

Kahvien jälkeen matka jatkui etelään kohti Le Léman-järveä (Geneve-järvi) ja Lausannea. Alpit alkavat jo tulla mukaan maisemaan, mutta ilmasto on selkeästi välimerellisempi kuin pohjoisempana, vaikka välimatkat maassa ovat todella pienet. Tähän mennessä olimme ajelleet vasta muutaman tunnin.

Pysähdyimme Lausanneen lounaalle ja samalla tuli katsastettua ulkoapäin Olympia-museo. Täältähän koko nykymuotoinen urheilusirkus on saanut alkunsa. Lounaspaikaksi valitsimme Château d´Ouchyn aurinkoisen terassin järven rannalla. Lounassalaattina klassinen césarsalaatti todella hyvän paikallisen valkoviinin kera nautittuna. Koitin olla näppärä ja verestää ranskankielen taitojani tilatessa, mutta täytyy sanoa, että viinä tilatessa meni jo sanasto liian hankalaksi. Hyvää saatiin kumminkin.

Kylläiset matkalaiset suuntasivat järven rantaa pitkin mutkittelevaa tietä kohti itää, mutta jotain oli jäänyt uupumaan. Jälkiruoka tietysti! Sehän mentäisiin nauttimaan tietysti Montreuxin kuvankauniisiin maisemiin, kuinkas muutenkaan.

Matkan varrelle osui pieni Veveyn kaupunki, ja kuinka ollakaan, työasiat tupsahtivat mieleen väkisinkin kesken loman Nestlén kolossaalisen pääkonttorin ohi ajettaessa. No, maailman suurin elintarvikeyritys tietysti sopii tähän teemaan ;-).

Pitihän se asiakkaan päämajakin ikuistaa, kun sen kerrankin näki.

Montreuxissa pysähdyspaikkana hulppean Fairmont Le Montreux Palacen rantaterassiravintola, jossa nautittiin jälkiruokaleivokset jäätelöpallojen kera. Ja tietysti espressot.

Terassiravintolassa sai jo esimakua tulevasta…

Valitsimme kummatkin omat annokset joita sitten maistelimme ristiin. Toisessa oli suklaaleivos koristeltuna lehtikullalla ja praliinilla sekä suklaajäätelöä. Toisessa vadelmatartaletti ja vadelmasorbettia. Molemmissa paahdettuja manteleita. Oli muuten Mövenpickin jäätelöä. Mitäs muutakaan.

Mutta nyt piti jo nopeasti jatkaa matkaa. Herkutellessa oli aika kulunut kuin siivillä ja matkaa määränpäähän oli vielä kotva kuljettavana. Maisemat muuttuivat edemmäs itää kohti aina vain jylhemmiksi jai llan jo hämärtyessä laaksojen pohjilla saavuimme ajotaipaleen päätepisteeseen, Täschn kaupunkiin. Siitä eteenpäin pääsee vain junalla ja 15 minuutin jälkeen olimme perillä määränpäässämme Zermattissa!

 

Zermatt ja Matterhorn

Täytyy sanoa, että 4,478 metrinen Matterhorn siinä ilta-auringossa näytti niin henkeäsalpaavan hienolta, etten olisi ikinä voinut edes sellaista kuvitella etukäteen. Ja mikä parasta, näkymä aukesi myös oman hotellihuoneen parvekkeelta.

Illastimme hotelimme La Couronnen ravintolassa kokonaisena grillattua entrecotea joka tarjoiltiin kaksin eri lisukkein. Pöytämme viereen tuotiin tarjoilupöytä, jolta kummankin annos koottiin kummallakin kerralla erikseen. Hollandaisekastikkeen kanssa tosin oli hieman ongelmia, sillä se oli aivan kylmää, eikä tahtonut lämmetä kolmannenkaan takaisin lähetyksen jälkeen. Liha oli kuitenkin mainiota ja muutenkin ateria konstailemattomuudessaan varsin maistuva.

Lisukkeina röstiä, paahdettua tomaattia ja höyryttettyjä vihanneksia

 

Röstiä, keitettyä kukkakaalia, paistettua kesäkurpitsaa, silavoitua parsaa ja holladaisekastketta

Onnistunut päivä kruunattiin toisen hotellin viihtyisässä baarissa grapalla ja Dalvinnie-viskillä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d