Etusivu » Herkullinen aamunavaus

Herkullinen aamunavaus

Kirjoittaja: Kulinaari
perunalastumunakas

Takana on uskomattoman hauska projekti perunalastujen parissa. Viime viikolla näkivät päivän valon Chipstersin Luomu Lastut, jota olemme tiimin kanssa rakkaudella synnyttäneet viime keväästä asti. Siellä ne nyt ovat viimein kauppojen hyllyllä: Merisuola, ChiliGrilli, Kermaviili & Sipuli sekä Juureslastut.

Mietimme copyparini Ennin kanssa pitkään sitä, miksi luomutuotteiden ympärille aina rakennetaan sellainen kummallinen imago. Aina pitää olla niin vakava ja puritaaninen tai nirppanokkainen hipsterimeininki. Sellainen juuttikankainen, mullanhajuinen säkki pitää olla, että on uskottavasti luomua. Tai sit ihan sellanen pelkistetty valkoinen pakkaus, jossa tyylikkäästi phoshopattuja raaka-ainekuvia. Ja mieluummin nekin vaikka jonkun kädettömän vesivärillä maalaamia. Sen pitää olla pakattu niin, että se materiaali näyttää ruskealta paperilta (vaikka tosiasiassa kyseinen materiaali saastuttaa enemmän kuin ihan normaali kääremateriaali). Ja ehdottomasti pitää syyllisttää kuluttajaa maailman tuskalla. \”Osta tämä luomusokeri, niin pelastat sen perulaisen pienviljelijän…\”
Ja kissan viikset.
Luomun pitää olla itsestäänselvyys, niin ettei sitä tarvitse enää sen kummemmin ajatella. Laadukkaasti viljelty ja myös valmistettu tuote kuuluu ihan normihyllyyn. Ei tarvitse lymyillä erikoisosastolla. Saa olla hauska ja huoleton, oma itsensä. Potut pottuina ja mieluiten Luomu Lastuina ;-D
https://www.facebook.com/chipsterslastu

Pitihän noiden Lastujen kanssa päästä testailemaan vähän keittiösäkin. Varmasti aika vieras ajatus, koska perunalastut yleensä mielletään vain mättönä illanistujaisissa ja TV:tä katsellessa. Tosin on selvästi havaittavissa trendi, jossa peruna- ja juureslastuja on tuotu lisukkeina ravintola-annoksiin.

Tämä annos on itseasiassa espanjalaista alkuperää. Uskomattoman helppo resepti ja maukas lopputulos!

LUOMU LASTU MUNAKAS

4 luomu kananmunaa
n. 50 g (iso kourallinen) Chipsters Merisuola Luomu Lastuja
hiven mustapippuria myllystä
tuoretta lehtipersiljaa

Paistamiseen:
1 rkl kirkastettua voita

Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla niiden rakenne hyvin rikki. Murskaa perunalastut kevyesti ja lisää munamassaan joukkoon. Anna seoksen seistä  pari minuuttia. Kuumenna pannu jossa on kirkastettu voi. Kaada munakasseos pannulle. Katso, että massa levittyy pannulle tasaisesti, mutta älä sekoita muutoin. Lisää pinnalle hiven pippuria. Lämpö saa alkuun olla kuumalla, mutta sitä kannattaa jonkin ajan kuluttua hieman laskea, ettei munakas kuivu liikaa. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, käännä se varovasti. Anna toisen puolen kypsyä vain hetku. Koristele hienonnetulla lehtipersiljalla ja nauti välittömästi vaikkapa luomupekonin ja cappuccinon kera.

Huom. Tuo kirkastettu voi ei sitten onnistu luomuvoista. En tiedä miksi näin on (ehkä joku viisas mua tässä asiassa valaisee). Hera ei vaan erotu kunnolla. Käyttäkää tähän tarkoitukseen siis ihan normaali voita.

Hyvää pääsiäistä kaikille! 🙂

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: