Etusivu » Lihapulla-punajuuri herkkuleivät eli ylistys eineksille

Lihapulla-punajuuri herkkuleivät eli ylistys eineksille

Kirjoittaja: Kulinaari

Viime viikonloppu kului ukkelin kanssa tiiviisti muuttohommissa. Ja kuten jokainen tietää, tuolloin ei hirveästi kokkailla, vaan Woltti tuo ja lähikaupan einekset maistuu harvinaisen hyvin.

Halusin kuitenkin kuitenkin yllättää mieheni raskaan päivän päätteeksi jollain helpolla ja takuulla maistuvalla, joten tartuin luottoreseptiin, jota en ollutkaan hänelle vielä koskaan valmistanut. Näitä helppoja herkkuleipiä teimme aina exäni kanssa purjehduksilla. Kun toinen navigoi kannella, toinen pystyy valmistamaan nämä näppärästi pikalounaaksi.

Näiden juju on helpot, edulliset ja hyvät raaka-aineet sekä tietysti täysin vastustamaton maku!
Olen aina sanonut että eineksillä on paikkansa ja varsinkin hyvillä sellaisilla. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, kun joku muu tekee sen paremmin ja edullisemmin. Aina ei tarvitse jaksaa.

Tässä jos missä olen merkkiuskollinen eineksille. Forssan punajuurisalaattia (Atria) voittanutta ei tästä maailmasta löydy. Siitä miehenikin on samaa mieltä. Muisteli jopa, että nuorena 80-luvulla kaupassa työskennellessään sitä sai vain palvelutiskiltä. Itse muistan ihan samaa.

Eineslihapullat ovat aikojen saatossa olleet aina sitä laadukkainta mitä kaupasta on saanut. Purjehdusreissuilla ei aina kauheasti voinut valita mitä satamapuodista saa, mutta nykyään kelpuutan vain Kivikylän palvaamon Palvarin lihapullat. Tietysti omatekoiset lihapullat ovat aina parhaita, mutta tässä ei ole nyt kyse siitä 😉

Ruisleipä voi toki olla muutakin kuin Reissumiestä, mutta mulla se on aina ollut sitä ja tulee aina olemaan. Amen.

Mikä muuten on oma einesbravuurisi?

Tein reseptistä vuosia sitten myös tämän hauskan muunnoksen Moilasen gluteenittomille karjalanpiirakoille: Punajuuritapenade ja gluteenittomat pyörykkäpiirakat.

 

LIHAPULLA-PUNAJUURI HERKKULEIVÄT

viipaleita
8 kpl ruisleipä, esim. Reissumies
1 rasia punajuurisalaattia, esim. Forssan
16 kpl lihapullaa halkaistuna, esim. Kivikylän palvarin lihapullat
1 rkl ruokaöljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihapullan puolikkaat.

Erottele ruisleivän puolikkaat ja levitä kullekin tasaisesti punajuurisalaattia.

Jaa lihapullan puolikkaat tasaisesti leiville, kahdeksan puolikasta per leipä.

Ja sit ääntä kohti – sen enempää hienostelematta!

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: