Sillikset kuninkaallisen häähumun merkeissä ja arvonta.

adf.track(546989, \’04_2018_AbbaSillikset_Tiskivuorenemanta\’);

Aina on hyvää syy juhlia, mutta tyttären oppinnäytetyön läpimeno ja kesäloman alkaminen olivat ehdottomasti sen ansainneet. Nostimme siis \”muutamat\” maljat sen kunniaksi.
Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Abban kanssa. Osallistu myös hauskaan kesäarvontaan postauksen lopussa!

Juhlat venyivät kahdelle illalle, koska perjantaina istuimme jo pitkälle pikkutunneille ja lähdimme vielä lauantainakin tsekkaamaa hetkeksi Helsingin yöelämää. Lauantaiaamuna ei oltu kovin virkeitä, mutta jaksettiin sentään hilata itsemme saman pöydän ääreen seuraamaan Britannian kuninkaallisia häitä.

Katoin meille aidossa brittihengessä rennot \”Sillikset\”, joissa kukin sai sekoittaa itselleen kesäisiä gin drinkkejä ja napsia Abban herkullisia sillejä sekä muita pikkusuolaisia.

Abban Ginsilli on tämän kesän uutuus ja kausituote. Raikkaasti ginillä maustettu herkku menee vaikka suoraan purkista syöden. Itse katoin sen seuraksi mm. brittiläisiä perunalastuja. Kyytipojaksi tietysti kesäisen raikas seljankukka GT.

Myös itämaisittain maustettu Inkivääri-limesilli on kesän kausituote, jolla saat helposti kesän perinteisille uusille perunoillekin ihan uutta twistiä.

Rapumarinoitu Silliherkku silli on sellaisenaan herkullinen leivänpäällinen, mutta halusin tuunata sitä hieman pidemmälle tähän settiin ja tein siitä sauvasekoittimella nopeasti dipin, johon oli mukava kastaa nachoja, pop cornia sekä saaristolaisleipätikkuja. Koukuttavan hyvää!

KESÄISET GIN-SILLIKSET 

Abba Ginsilliä
Abba Inkivääri-limesilliä
Abba Rapumarinoitu Silliherkku silliä
nachoja
brittiläisiä perunalastuja
saaristolaisleipätikkuja
paahtoleipää
pop cornia
Hyvää giniä, mielellään eri laatuja
verigreippiä
limettisiivuja
kurkkusiivuja
mansikkaa
vadelmia
vesimelonipalloja
minttua
erilaisia tonic vesiä
seljankukkalimonadia
laventelilimonadia
karpalolimonadia
jäitä

Kesäisten gin drinkkien pohjaksi tarjolla oli hedelmiä, marjoja, minttua sekä erilaisia miksereitä. Tämän kesän hittimakuja ovat seljankukka ja laventeli. Juomien koristeiksi olin tehnyt jääpalojoa, joihin olin jäädyttänyt vadelmia, mansikkaa ja syötäviä kukkia. Raikkaat drinkit maistuvat myös alkoholittomina versioina.

Häähumua seuraillessa ja pukuloistoa arvioidessa ei kukaan meistä keskittynyt sen kummemmin kokoamaan edes mitään \”annoksia\”. Sillejä maisteltiin pääosin rennoisti suoraan purkista ja väliin napsittiin muuta suolaista ja hedelmiä. Drinkkein alunperin tarkoitetut marjat ja hedelmät osoittautuivatkin makuparihiteiksi sillien kanssa!

Itselleni sillit ovat kuuluneet aina kiinteästi kesään ja uusiin perunoihin. Mutta mieleeni on tullut myös uusia tapoja hyödyntää tätä moni-ilmeistä herkkua. Yksi sellainen on ruotsalaisklassikko gubbröra sillistä valmistettuna. Sitä tulen testaamaan tänä kesänä ehdottomasti!
Ja niin kuin näillä Silliksillä nähtiin, peruna voi sillin kanssa olla vaikka perunalastuja jops siltä tuntuu! Niitäkin voi lämmittää uunissa, niin makuelämys on ihan toisenlainen.
Lisäksi silli on aivan pistämätöntä yöruokaa ja ylipäätään pikkusuolaista suoraan purkista syötynä. Omia suosikkejani ovat hyvin perinteiset mauste- ja sipulisillit, mutta uudet maustetut majoneesipohjaiset silliherkut nostavat herkuttelun ihan uudelle tasolle.

Häät katsottiin tietysti BBC:n suorana lähetyksenä alkuperäisten kommentaattoreiden selostamina. Sillikset piristivät porukkamme ihan kummasti ja pian päästiinkin valmistautumaan tulevan illan rientoihin.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!
Katso arvonnan säännöt.

Käy tykkäämässä Kulinaari-blogista myös Instagramissa.

156 Comments Lisää omasi

 1. Nimetön sanoo:

  Sinappisilli ruisleivän päällä on niin parasta =). Kesäinen piknik sillien kera olisi varmasti kaikille maistuva. Mukaan kivaan arvontaan!siinatar@gmail.com

 2. Nimetön sanoo:

  Ruisleipä ja silli tuntuu olevan suosittu kombo.

 3. Nimetön sanoo:

  No kyllähän silli maistuu niiden uusien pottujen kanssa. Leivän päällä harvemmin tullut syötyä, mutta nyt kiinnostuin kyllä kokeilemaan noita eri makuja. 🙂 hiltuha(at)gmail.com

 4. Nimetön sanoo:

  Varsinkin tuo Gin-silli on aivan taivaallisen hyvää!

 5. Nimetön sanoo:

  Rakastan silliä! Parasta se on tietty ihan vaan uusien perunoiden ja voinokareen kanssa, mutta voileivän täytteenä ja monessa muussakin se toimii. En ole hirveästi testaillut eri sillejä, mutta ehkä pitäisi kerätä kaveriporukka piknikille ja pyytää jokaista tuomaan yhtä lajia silliä mukaan 😀 3rikatms(at)gmail.com

 6. Nimetön sanoo:

  Tuo kaveripiknik kuulostaa hyvältä idealta.

Vastaa