Etusivu » A21 Dining ja unohtumaton järvitaival.

A21 Dining ja unohtumaton järvitaival.

Kirjoittaja: kulinaari
A21 Dining ja unohtumaton järvitaival
Hankin melko säännöllisesti Grouponin kautta ravintoladiilejä Helsingin ja Vantaan ravitsemusliikkeisiin. Ihan laidasta laitaan hampurilaispaikoista huippuravintoloihin. Varsinkin jälkimmäisissä se hieman madaltaa kynnystä käydä valmiilla useamminkin ja samalla inspiroitua uusista asioista. Täytyy myöntää että olen näissä diileissä kyllä joutunut pettymäänkin, mutta onneksi vain pari kertaa.

 

 

Taannoin tuli tarjous ravintola A21 Diningiin Kalevandulle ja päätin oitis tarttua tilaisuuteen. Ja mikä olikaan oivallisempi \”tekosyy\” lähteä hienosti ulos syömään tyttären kanssa, kuin omat synttärini.
Tiesin jo entuudestaan itse Michelin-oppaassa mainitun ravintolan olevan vähintäänkin korkeatasoinen. Tiesin samoin illalliskonseptiin kuuluvista cocktaileista, joita tarjoillaan myös Annankadulla sijaitsevassa, 2009 mailman parhaaksi cocktailbaariksikin äänestetyssä A21 Cocktail Loungessa.
Myös tytär oli äärettömän tyytyväinen päästessään illallisseuraksi, koska hänkin oli halunnut käydä kyseisessä ravintolassa.
A21 on ravintolana kivan pieni ja intiimin oloinen. Varsinainen sali on noin parikymmentä henkeä vetävä vaalea ja ilmava huone. Vieressä on odottelijoille tummempisävyinen loungealue sekä mm. kabinetti.
Heti kättelyssä palvelu on käsittämättömän hyvää ja kohteliasta, olematta kuitenkaan vaivaannuttavaa nuoleskelua. Harvoin olen tuntenut olevani ravintolassa näin tervetullut.
Salskea nuorimies tiedusteli, haluaisimmeko alkuun talon kuplivan alkucocktailin, jonka luonnollisesti jo tilaisuuden luonteesta johtuen tilasimme. Saimme eteemme upean orvokkisen samppanjacocktailin.

 

 

Meille esiteltiin illan Järvitaival-menu, joka ammentaa inspiraationsa suomalaisesta järvimaisemasta, kansallisromanttisista tauluista ja puhtaista kotimaisista kauden raaka-aineista. Annokset ovat maun ja värin toisintoja tauluista, jotka kukin ovat tuokiokuvia tuolta järvitaipaleelta.
Menun saa joko viinipaketilla tai cocktailmenun kanssa. Kukin cocktail on varta vasten annokseen suunniteltu osaksi tarinaa. Juomasekoitukset sisältävät alkoholia melko vähän, joten maku on tosiaan pääosassa. Coctailmenun saa myös alkoholittomana.

Me liitimme tottakai ruokaan cocktailmenun. Siksihän tänne oli tultu!

 

Pahoittelen muuten kuvien hirveää laatua. Oikein itseäkin hävetti, ettei ollut järkkäriä mukana tällaisessa paikassa, muttta jotenkin sen ison kameran kanssa heiluminen olisi ehkä pilannut tunnelman…

 

 

Keittiön tervehdyksenä oli itselläni raikas lohiceviche ja Venlalla juuriselleristä tehty pähkinäinen suupala.
Akseli Gallen-Kallela: Järvimaisema. (Ateneumin taidemuseo)
Taival siis alkakoon…
Järvenselkä: Kevätkaritsaa, kuusenkerkkää ja paahdettua mustapippuria

Ruokacocktail: Eukalyptus & sitrus.

 

Järvien kukka: Siikaa, seljankukkaa ja fenkolia
Ruokacocktail: Jasmiini & ruusu

 

 

Järvimetsä: Parsaa, kampasimpukkaa ja koivunlehteä

Ruokacocktail: Paahdettu tee & unikonsiemen

 

Järviniitty: Vasikkaa, kateenkorvaa ja tilliä

Ruokacocktail: Sima & timjami

 

 

Järvi-ilta: Raparperi, varsiselleri & jogurtti
Ruokacocktail: Basilika & laventeli

 

En lähde tässä sen enempää kuvailemaan illallisen herättämiä tuntemuksia, muuten kuin että ne siivittivät meidät kyllä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Illalliskokemus oli kaikin puolin elämäni upeimpia ja ruoan puolesta ainakin upein. Kiitokset kuuluvat myös asiansa osaavalle henkilökunnalle. Unohtumaton ilta järvitaipaleella!

http://www.a21.fi/dining/index.html

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: