Uuden vuoden makupaloja

Joulun makupaloja sarjan päättääkin ylläen uuden vuoden herkut. Herkuttelu huipentui tietenkin perisveitsiläiseen fondue-illalliseen – kuinkas muuten 🙂

Mutta aperitiivin kanssa alkuun kuitenkin hieman antipastoja. Lautasella salamia eri muodoissa, maustekurkkuja, aurinkokuivattuja tomaatteja, kapriksia sekä omaa herkkuani mustekalacarpacciota.

Makuhermoja herättelevä sahramirisorotto sekä paistetut kampasimpukat.

Ja sitten itse asiaan! Tarjolla naudan sisäfilettä ja vasikan ulkofilettä. Jostain ihme syystä Sveitsissä on vasikkaa tarjolla huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Ja se on myös edullisempaa kuin meillä. Lisukkeina mm. kukkakaalia, mini luumutomaatteja, suuria kapriksia, kypsää perunaa, parsakaalia, ruskeita herkkusieniä, majoneesia ja soijakastiketta (ei toimi). Myöskään leipä ei toimi kastettavana tässä ruokalajissa. Muuten syötynä ehkä, mutten jäänyt kaipaamaan. Lisukkeiden osalta vain mielikuvitus ja nälkä on rajana. Ja tietysti ruokailijoiden mieltymykset. Raikas vihersalaatti on tietysti oiva lisuke.

LIHAFONDUE
1,5 l vahvaa, hyvää lihalientä
2 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä

Sekoita aineet ja kuumenna kattilassa hellalla. Kaada ruokailun alkaessa lämmittimen päälle omaan pannuunasa. Huomioi, että liemi jäähtyy todella nopeasti jos kaikki kypsentävät samaan aikaan. Lihojen pitää siksi olla huoneenlämpöisiä ja aikaa ruokailuun runsaasti.

Vastaa