Etusivu » Paahtokylkeä makean mausteisella BBQ-kastikkeella

Paahtokylkeä makean mausteisella BBQ-kastikkeella

Kirjoittaja: Kulinaari

Kevät saa kummasti aina haluamaan grilliruokaa, mutta tällaisille kerrostaloasujille se ei valitettavasti ole mahdollista. Meillä parvekegrillailu on täysin kielletty laitteesta riippumatta.

Mutta ei anneta sen hidastaa menoa. Esimerkiksi paahtokylki onnistuu uunissa oikein maniosti. Kun itse keittelee maukkaan grillauskastikkeen, niin tietää mitä saa. Kylkeen vielä raikkaan mausteista coleslawia, niin täydellinen grilliherkku on siinä! Kokeile myös kevyempää jogurtti-coleslawia.

 

PAAHTOKYLKI JA MIKIN BBQ-KASTIKE

noin 2 kg porsaan paahtokylkeä
vettä
1 porkkana kuorineen paloiteltuna
1 sipuli kuorineen paloiteltuna
2 valkosipulin kynttä kuorineen paloiteltuna
2 rkl suolaa
1 tl maustepippureita
2-3 laakerinlehteä
0,5 kanelitanko

Ota liha huoneenlämpöö noin tunti etukäteen ja leikkaa muutamaan osaan, jotka sopivat hyvin suureen kattilaan.

Laita kasvikset ja mausteet kattilan pohjalle ja sovittele kylkipalat kattilaan. Varmista, että kattila on tarpeeksi tilava. Lisää vettä niin paljon että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kattila ei saa olla piri pintaan täynnä, jotta pienelle poreilulle jää tilaa.

Kuumenna ja anna kiehua lempeästi poreillen noin 45-60 minuuttia. Ota lihat liemestä ja kaada liemi pois.

Kuva: RitaE / Pixabay

 

Mikin helppo BBQ-kastike

2 dl colajuomaa (sokerillista)
1,5 dl fariini- tai ruokosokeria
1 rkl korianterin siemeniä murskattuna
2 tl valkosipulijauhetta
0,5 dl HP-kastiketta
0,5 tl mustapippuria myllystä
2 rkl Maldon savusuolaa
1-2 tl Tabascoa -kastiketta
1-2 tl Tabasco Chipotle -kastiketta

Mittaa kaikki ainekset kasariin ja kuumenna sekoitellen. Anna kiehua kasaan miedolla lämmöllä noin 30-45 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista.

Leikkaa kylkipalat hieman pienemmiksi paloiksi ja sivele kauttaaltaan ohuelti BBQ-kastikkeella. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Ja jos grillaat, niin viimeistään tässä vaiheessa valkea alle. Kylki saa maustua mielellään puolisen tuntia.

Ennen uuniin laittamista, sipaise vielä kerros kastiketta pintaan ja paahda uunissa tai grillisä, kunnes kylkipalat alkavat tiristä pinnaltaan. Ota uunista ja sivele vielä kerros kastiketta ja jatka paahtamista hetken ajan.

You may also like

2 kommentia

Nimetön 17/05/2020 - 16:16

Uunissakin onnistuu mainiosti 🙂 Onhan hyvän oloinen BBQ-kastike. Tein vastaavaa Dr Pepperistä, mutta hukkasin paperinpalan mihin kirjoittelin ainekset. Pitää kokeilla uudelleen 🙂

Vastaa
Nimetön 17/05/2020 - 16:16

Uunissakin onnistuu mainiosti 🙂 Onhan hyvän oloinen BBQ-kastike. Tein vastaavaa Dr Pepperistä, mutta hukkasin paperinpalan mihin kirjoittelin ainekset. Pitää kokeilla uudelleen 🙂

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading