Etusivu » Virkistävä pinkki jäätee

Virkistävä pinkki jäätee

Kirjoittaja: Kulinaari
Virkistävä pinkki jäätee

Omatekoinen jäätee on mitä parhain virvoitusjuoma kuumana kesäpäivänä. Se on myös oivallinen tapa hyödyntää kaapin perukoille kertynyt sekalainen seurakunta teepusseja ja irtoteetä. Heittämällä sekaan minttua, marjoja ja hedelmiä saa teejuomasta entistäkin maukkaampaa.

Oma jääteeni on valmistettu suosikkkiteestäni, Pink Rainista, jota löytyi keittiön kaappien kesäsiivouksen yhteydessä pussinpuolikas. Samalla sain käytettyä pois puoliksi nuupahtaneen minttupuskankin.

Ohjeessa mainittu kandisokeri valikoitui makeuttajaksi myös siitä syystä, että sitä sattui olemaan paketti kaapissa ja en oikein ole löytänyt sille sopivaa käyttöä. Tähän se sopii mainiosti aromikkaan makunsa takia. Makeuttajaksi käy mikä tahansa muukin omaan suuhun sopiva, eikä jäätee välttämättä kaipaa mitään makeuttajaa.

 

PINKKI JÄÄTEE (n. 1,75 litraa)

2 l vettä
2,5 dl Herbal Blend Pink Rain -yrttiteetä
pari oksaa vahvaa minttua
0,75-1 dl kandisokeria tai ruokosokeria tai agavesiirappia

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kattilaan yrttitee, mintunoksat sekä sokeri. Anna hautua kannen alla, kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

Siivilöi jäätee erittäin tiheän siivilän, mielellään puuvillaisen juustokankaan läpi, jotta enin sakka erottuu pois. Säilytä viileässä ja nauti jäiden, mintunlehtien ja sitruunaviipaleiden kera.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d