Ravintola Nooa jätti paljon toivomisen varaa

on
Heinäkuun lopussa suuntasimme pienelle päivämatkalle Turkuun katsastamaan tyttären uutta kotia Kupittaalla ja samalla nauttimaan päivällistä yhdessä. Ravintola Karun varaussähläyksen jälkeen sain meille pöydän Aurajokirannassa sijaitsevasta ravintola Nooasta, joka sijaitsee Kakolan alapuolella Läntisellä rantakadulla.
Meillä ei entuudestaan ollut ravintolasta mitään odotusarvoa, joten päätimme tilata viiden ruokalajin maistelumenut sekä siihen viinipaketit, jotta saisimme parhaan läpileikkauksen ravintolan tarjonnasta. Menussa ilmoitettiin että kokonaisuuuden nauttimiseen kannattaa varata vähintään 2,5 tuntia, joka oli meille ihan oleellinen tieto, koska paluuliput Helsingin junaan olivat jo hankittuna.

Perinteitä noudattaen tilasimme tietysti alkudrinkit. Minä ja Venla otimme GT:t eri gineillä. Miki olisi halunnut tuttuun tapaan Bloody Maryn, mutta koko ravintolasta ei löytynyt tarvitrtavia raaka-aineita. Melko mielenkiintoista, että sellaista perustuotetta kuin tomaattimehua ei löydy. Miki jäi siis kokonaan ilman alkudrinkkiä, koska tarjoilijalta ei löytynyt tilannetajua tarjota mitään muuta. Hän tilasi sitten vähän ajan kuluttua itselleen lasillisen punaviiniä kun kyllästyi odottamaan kuivin suin.

Alkuruoan kanssa tarjoiltiin saksalaista Pflüger Blanc de Noir 2018 roseeta.

Alkuruoka:
Burrata-juustoa, marinoituja tomaatteja, basilikaa ja lipstikkakreemiä.
Annos oli suunnannäyttäjä koko menulle: suurehko annoskoko, liikaa kaikkea sekaisin ja mikään ei oikein maistunut miltään. Burrata oli itsessään maukasta, mutta jäi kaiken muun jalkoihin. Granola tai mikälie annoksen päällä oli itselleni käsittämätön elementti.

Kalaruoka:
Savukalakroketti, varhaisperunaa, kylmäsavustettua hauenmätiä ja hernevaahtoa.
Tämä oli annoksena täysin väärään aikaan väärässä paikassa. Miksi keskellä komeinta kesää tarjoillaan uppopaistettua savukalamuretta, joka ei ollut edes erityisen hyvää. Annoskoko oli taas maistelumenuun hieman liian suuri ja kroketti teki siitä tunkkaisen ja raskaan oloisen.
Turku on saaristomeren äärellä oleva satamakaupunki, jonka ravintoloiden soisi tarjoilevan sesongin mukaista kalaa.

Kalaruoan viini: 
Huel & Fils Pinot Gris Classic 2016, Alsace, Ranska

Tartar:
Tartar kotimaisesta naudasta, rosmariinimajoneesi, briossia ja pikkelöityjä sieniä.
Tartarin näkeminen herätti toivon kipinän, sillä olemme tässä aiemmin nauttineet parikin erittäin hyvää vastaavaa annosta.
Annoskoko oli tässä taasen hieman vaatimaton, jättäen tartarin sivurooliin. Lautaselle oli taas kasattu kaikki mitä suinkin keksittiin. Rosmariinimajoneesi jyräsi lihan maun täysin alleen ja sitä piti poistaa lihan päältä syrjään. Eikö olisi parempi annostella mausteinen kastike annoksen kylkeen, jolloin asiakas saa itse määritellä maustamisen tason?
Pikkelöidyt kanttarellit olivat maukkaita ja olisivat yksistään olleet jo tarpeeksi lihan kumppaneina.
Retikkakupu oli lähinnä visuaalinen efekti, jonka olisi ehkä voinut myös pikkelöidä maukkaammaksi.

Medici Ermete I Quercioli Regiano Lambrusco Dry, Emilia Romagna, Italia. 
Tartarin kanssa tarjoiltu viini ei millään tavalla sopinut annokseen.

Liharuoka:
Grillattua kotimaista härän sisäfilettä, sienikreemiä, yrtti-retiisisalaattia ja kesäsipuli-rakuunakastiketta.
Ilmeisimmin ravintoloissa ei nykyään enää osata paistaa sisäfilettä liottamatta sitä piloille muovipussissa kusenlämpöisessä vedessä. Liha maistui enemmän keittolihalta kuin grillatulta sisäfileeltä ja oli suorastaa vastenmielistä. Sienikreemi oli annoksen ainoa positiivinen osa.

Liharuoan viini:
Clos Berenguer Clos de Tafall, Priorat, Espanja

Lihan lisäkkeenä tarjoiltiin uusia perunoita.

Pidimme helteen ja kylläisyyden takia menusta pienen paussin ja otimme välissä raikastavat mojitot.
Jälkiruokaviini:
Tenuta Tamburnin Malvasia di Castelnuovo Don Bosco, Piemonte, Italia

Rubysuklaajäätelöä, vadelmajogurttia, marjabalsamicoa ja vadelmagranolaa.
Jälkiruokakin noudatteli menun ylisuurta linjaa. Rubysuklaa on ideana vähintäänkin väsynyt, onhan se täyttä huijausta, eikä erityisen hyvää. Ja taas granolaa. 

Kuten jo varmasti voi jo tässä vaiheessa huomata, kaikki ei ollut ihan niin kuin voisi olettaa tämän hintaisessa menukokonaisuudessa olevan. Toki annoksien koosta voi olla montaa mieltä, mutta itselleni pääsääntöisesti menuita syövänä ne olivat aivan liian suuria. Lisäksi annoksissa oli monia turhia elementtejä. 
Ihmettelimme miksi oikein mikään ei maistunut miltään, vaikka satokausi on kukkeimmillaan ja tuoreita raaka-aineita helposti saatavilla. Annokset tuntuivat koostuvan paljolti pitkälle esivalmistelluista elementeistä kuten esim. kreemeistä, joita löytyi joka lähtöön.
Viinipaketin laatija ei varmasti ollut kertaakaan maistanut juomia annosten kanssa, sen verran epäsoinnussa mentiin suurimman osan kanssa. Olen joskus saanut hyvinkin haastavia juomia maistelumenuiden yhteydessä, mutta aina niissä on ollut joku ajatus josta saa kiinni. 
Nooan palvelu oli peruskauraa ja melkoisen asiantuntematonta. 
Yhteenvetona sanoisin, että Nooan maistelumenu viineineen oli ylihintainen ja ehkä annokset toimivat itsenäisinä jotenkuten vierasvenesatamaravintolan vieraille, jotka ovat entuudestaan tottuneet saariston kiskurihintoihin ja heittelevään laatuun.
Nooan maistelumenu 59 € + viinipaketti 42 €

24 Comments Lisää omasi

 1. Nimetön sanoo:

  Voi ei…. Harmi, kun Karun kanssa kävi noin. Me olimme kyllä tyytyväisiä ruokaan ja palveluun ja ilman muuta menemme toistekin. Varsinkin nyt, kun Maruseki on täällä Tampereella laittanut oven kiinni…..kiitos ratikkatyömaan 🙁

 2. Nimetön sanoo:

  Karussa olen syönyt aiemmin, joten tiedän sen olevan hyvä. Ehkä ensi kerralla sitten.

 3. Nimetön sanoo:

  Voi miten ikävää, että alunperin suunniteltu päivällinen Karussa meni mönkään. Nooassa en ole käynyt mutta teidän ruokailuhetki ei kuulosta kovin hyvin sujuneelta…

 4. Nimetön sanoo:

  Rakentavaa kritiikkiä ja nyt varmasti hyvä kehityksen paikka ravintolalle.

 5. Nimetön sanoo:

  Minun Suomen-asuntoni sijaitsee siinä Nooan yläpuolella, mutta en kuunaan ole siellä syömässä käynyt, sillä koko lista jo vaikuttaa epäilyttävältä. Tulipa tämäkin ennakkoluulo nyt sitten vahvistettua. Harmillista teille! Siinä rannassa ei taida olla yhtäkään ravintolaa jota voisi suositella. Samppalinnalla oli hyvät aikansa, samaten Svarte Rudolfilla. Nooan tilalla oli aiemmin Herman, joka oli hyvä ja siinä kävin usein syömässä. Vaikka – tosin, nyt unohdin Mamin ja Smörin tykkänään, ovat samalla puolen jokea kuin Nooa, mutta rantaa pitkin tuomiokirkolle päin. Samalla vähätorilla, missä Mami sijaitsee, on myös Tårget jota olen kuullut kehuttavan. Sen voisin itsekin käydä testaamassa nyt Suomi-lomilla.Varatkaapa seuraavan kerran Kaskikseen ajoissa!

 6. Nimetön sanoo:

  Oops, korjauksena edelliseen kommenttiini: Nyt minä sekoitan Nooan ja Nerån! Nerå on siis se Suomen asunnon lähikuppilani (näin sitä taas on sekaisin näistä paikallisista asioista kun on pitkästä aikaa lomalla täällä :)). Nooassa olin viime kesänä syömässä ja todellakin, oli aika ihmeellinen annos, eikä ollenkaan positiivisesti sellainen.Tuota Turun ravintolaluetteloa tehdessäni unohdin tykkänään Tiirikkalan Vähätorilla. Nythän kaupungissa on myös kalaravintola Bassi, joka pitänee lisätä omien testattavieni listalle.

 7. Nimetön sanoo:

  Kyllä Turussa on ollut hyviäkin ravintolakokemuksia. Harmi vain että juuri mieheni kanssa pääasiassa ei niitä hyviä. Olemme olleet Smörissä, joka oli ihan hyvä ja itse olen illastanut Kaskiksessa jo kolme kertaa. Se on Turun ehdoton ykkönen eikä ole pettänyt koskaan. Monta on siis vielä kokematta ja hyvä niin. Kiitos kommentistasi ja kivaa loppukesää!

 8. Nimetön sanoo:

  Anteeksi, en ymmärrä mihin viittaat. Kommentteihin ei ole tullut mitään korjausta.

 9. Nimetön sanoo:

  Jahas, se hävisi sitten bittiavaruuteen. Korjasin vaan, että sekoitan nyt Nerån ja Nooan! Nerå on se minun \”lähikuppilani\”. Käyn varmaan ihan liian harvoin Suomessa, kun näin menevät sekaisin! Viime kesänä olin siinä Nooassa kyllä syömässä ja allekirjoitan täysin arviosi! Listakin oli aika mitäänsanomaton, kaikenkaikkiaan! Ei tee mieli käydä toista kertaa!

 10. Nimetön sanoo:

  Sanoivat, että lista muuttuu syyskuun alussa, joten toivotaan parannusta sen suhteen 🙂

 11. Nimetön sanoo:

  Jaa-a. Jos ruoka oli viime kesänä huonoa ja myös nyt, arviosi mukaan, ei kyllä hyvältä näytä!

 12. Nimetön sanoo:

  No… aiemmin ei ollut kukaan huomauttanut ilmeisesti asiasta tarpeeksi napakasti. Olen kuullut saman suuntaisia viestejä nyt monelta ihmiseltä, joten ravintolan on syytä ottaa vinkeistä vaari.

 13. Nimetön sanoo:

  Voi ei…. Harmi, kun Karun kanssa kävi noin. Me olimme kyllä tyytyväisiä ruokaan ja palveluun ja ilman muuta menemme toistekin. Varsinkin nyt, kun Maruseki on täällä Tampereella laittanut oven kiinni…..kiitos ratikkatyömaan 🙁

 14. Nimetön sanoo:

  Karussa olen syönyt aiemmin, joten tiedän sen olevan hyvä. Ehkä ensi kerralla sitten.

 15. Nimetön sanoo:

  Voi miten ikävää, että alunperin suunniteltu päivällinen Karussa meni mönkään. Nooassa en ole käynyt mutta teidän ruokailuhetki ei kuulosta kovin hyvin sujuneelta…

 16. Nimetön sanoo:

  Rakentavaa kritiikkiä ja nyt varmasti hyvä kehityksen paikka ravintolalle.

 17. Nimetön sanoo:

  Minun Suomen-asuntoni sijaitsee siinä Nooan yläpuolella, mutta en kuunaan ole siellä syömässä käynyt, sillä koko lista jo vaikuttaa epäilyttävältä. Tulipa tämäkin ennakkoluulo nyt sitten vahvistettua. Harmillista teille! Siinä rannassa ei taida olla yhtäkään ravintolaa jota voisi suositella. Samppalinnalla oli hyvät aikansa, samaten Svarte Rudolfilla. Nooan tilalla oli aiemmin Herman, joka oli hyvä ja siinä kävin usein syömässä. Vaikka – tosin, nyt unohdin Mamin ja Smörin tykkänään, ovat samalla puolen jokea kuin Nooa, mutta rantaa pitkin tuomiokirkolle päin. Samalla vähätorilla, missä Mami sijaitsee, on myös Tårget jota olen kuullut kehuttavan. Sen voisin itsekin käydä testaamassa nyt Suomi-lomilla.Varatkaapa seuraavan kerran Kaskikseen ajoissa!

 18. Nimetön sanoo:

  Oops, korjauksena edelliseen kommenttiini: Nyt minä sekoitan Nooan ja Nerån! Nerå on siis se Suomen asunnon lähikuppilani (näin sitä taas on sekaisin näistä paikallisista asioista kun on pitkästä aikaa lomalla täällä :)). Nooassa olin viime kesänä syömässä ja todellakin, oli aika ihmeellinen annos, eikä ollenkaan positiivisesti sellainen.Tuota Turun ravintolaluetteloa tehdessäni unohdin tykkänään Tiirikkalan Vähätorilla. Nythän kaupungissa on myös kalaravintola Bassi, joka pitänee lisätä omien testattavieni listalle.

 19. Nimetön sanoo:

  Kyllä Turussa on ollut hyviäkin ravintolakokemuksia. Harmi vain että juuri mieheni kanssa pääasiassa ei niitä hyviä. Olemme olleet Smörissä, joka oli ihan hyvä ja itse olen illastanut Kaskiksessa jo kolme kertaa. Se on Turun ehdoton ykkönen eikä ole pettänyt koskaan. Monta on siis vielä kokematta ja hyvä niin. Kiitos kommentistasi ja kivaa loppukesää!

 20. Nimetön sanoo:

  Anteeksi, en ymmärrä mihin viittaat. Kommentteihin ei ole tullut mitään korjausta.

 21. Nimetön sanoo:

  Jahas, se hävisi sitten bittiavaruuteen. Korjasin vaan, että sekoitan nyt Nerån ja Nooan! Nerå on se minun \”lähikuppilani\”. Käyn varmaan ihan liian harvoin Suomessa, kun näin menevät sekaisin! Viime kesänä olin siinä Nooassa kyllä syömässä ja allekirjoitan täysin arviosi! Listakin oli aika mitäänsanomaton, kaikenkaikkiaan! Ei tee mieli käydä toista kertaa!

 22. Nimetön sanoo:

  Sanoivat, että lista muuttuu syyskuun alussa, joten toivotaan parannusta sen suhteen 🙂

 23. Nimetön sanoo:

  Jaa-a. Jos ruoka oli viime kesänä huonoa ja myös nyt, arviosi mukaan, ei kyllä hyvältä näytä!

 24. Nimetön sanoo:

  No… aiemmin ei ollut kukaan huomauttanut ilmeisesti asiasta tarpeeksi napakasti. Olen kuullut saman suuntaisia viestejä nyt monelta ihmiseltä, joten ravintolan on syytä ottaa vinkeistä vaari.

Vastaa