Tuttu nakkistroganoff kääntyi vaivatta kasvisruoaksi

Kaupallinen yhteistyö Vegyun kanssa

Kun uusi Vegyu-tuotesarja lanseerattiin pari viikkoa sitten, olin todella vaikuttunut. Sarjan kaikki tuotteet olivat erittäin maukkaita ja vastaavat kuluttajien haluun vähentää lihan kulusta pienin, mutta maistuvin askelin. Sarja sopii kasvissyöjille, lihansyöjille, fleksaajille ja kaikille siltä väliltä. Minut pyydettiin mukaan tutustumaan tuotteisiin ja testaamaan miten uutuudet toimivat kotikeittiössä.
Aiemmin sain maistaa Atrian kokkien Vegyu-tuotteista tekemät herkulliset annokset. Katso koko kattaus täältä.
Koulutetut kokit ovat asia erikseen, mutta miten on kiireisen arkisen kotikokkauksen laita? Jospa haluaisin vaihtelua omaan ja perheenkin arkiruokailuun sekä lisätä kasvisten osuutta lihaa vähentäen.
Rupea tässä nyt sitten opettelemaan vielä kasvisruokien tekemistäkin kaiken muun lisäksi!

Tartuin tähän haasteeseen valitsemalla tuotteen, joka alkuun epäilytti itseänikin eniten. Voiko lihaton nakki oikeasti olla hyvää ja toimia raaka-aineena. Kaikkea se perinteinen lihatalo keksiikin! 
Vegyu eggie-nakki on kotimaista kananmunaproteiinia sisältävä lihaton nakki. Valittavana on maidoton ovo-vegetaarinen sekä lakto-ovo-vegetaarinen chili-juustoversio
En ole kovin kummoinen norminakkien kuluttaja, mutta olen ihan varmasti syönyt oman osani tähän ikään mennessä. Lähinnä niitä kuluu vappuna. Mietin mitä valmistaisin jos lapsi olisi vielä kotona ja ruokaa pitäisi saada pöytään suht. nopeasti. Lisäksi sen olisi hyvä olla jossain määrin tuttua ja turvallista. 

EI OLE (EGGIE-)NAKKIKASTIKKEEN VOITTANUTTA

Kukaan ei taatusti kieltäydy kunnon nakkikastikkeesta. Sen voi myös tehdä ihan uudella, maistuvalla tavalla. Vegyu eggie-nakit käyttäytyvät ihan kuin nakkien kuuluukin – ruskistuvat kauniisti rapeapintaisiksi ja pysyvät napakoina.
Tyypillisen jauhokastikkeen sijaan käytin kastikkeen pohjana paseerattua tomaattia, joka jo itsessään tuo sakeutta ja runsaasti makua. Kermaisuutta saa kaurakermavalmisteella ja maustaminen hoituu helposti puolikkaalla yrttiliemikuutiolla ja tietysti suolakurkkukuutioilla. Muita mausteita voi toki lisäillä makunsa mukaan. Pieni jauhosuurus tai sopiva määrä Maizena-suurusta kiehuvaan nesteeseen sakeuttaa kastikkeen sopivaksi.
Lisää vielä ruskistetut eggie-nakit ja herkku on valmis tarjottavaksi maukkaan juuressoseen ja salaatin kanssa. Jos muusi ei nappaa, kokeile vaikka Vegyu kaurajuomalla haudutettua juuresvuokaa tai maukkaita kaura-porkkanakroketteja.
Vegyu-sarjassa on myös valmiita kastikkeita, kuten herkullinen italialainen kasvisbolognesekastike ja marokkolainen kasvistagine, jotka tekevät fleksaajan ruoanlaitosta vieläkin helpompaa mausta tinkimättä.

TOMAATTINEN EGGIE-NAKKISTROGANOFF (4:lle)

250 g (1pkt) Vegyu eggie-nakkeja tai chili-juusto eggie-nakkeja paloiteltuna
2 rkl kasviöljyä
500 g paseerattua tomaattia
2,5 dl kaura- tai soijakermaa
1/2 yrtti- tai kasvisliemikuutio
1 pieni suolakurkku kuutioituna
0,75 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
tai Maizena-suurustetta 
1/4 tl mustapippuria myllystä
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista eggie-nakkipalat nopeasti ja laita syrjään odottamaan.
Laita kattilaan paseerattutomaatti, puolikas yrttiliemikuutio, mustapippuri, kaurakerma ja kuumenna. Sekoita vehnäjauhot veteen ja vatkaa suurus kastikken joukkoon. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää eggie-nakkipalat ja suolakurkkukuutiot kastikkeeseen, sekoita ja maista. Säädä makua tarvittaessa.

BATAATTI-PERUNASOSE

400 g bataattia kuorittuna ja kuutioituna
500 g jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioituna
suolaa
vettä
2-3 tl kasviöljyä
Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä pari desiä.
Soseuta perunanuijalla ja lisää tarvittessa hieman keitinvettä, jotta koostumus notkistuu. Lisää halutessasi hieman kasviöljyä, niin saat täyteläisemmän ja kiiltävämmän soseen.
Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Kaupallisessa yhteistyössä:

Vastaa