Kakkuja kevään tuoreille ylioppilaille osa 2

on

Kuten viimeksi kerroin, sain toisenkin kakkutilauksen samalle valmistujaisviikonlopulle. Hieman kyllä hirvitti, kun kotona on vain sellainen normi jääkaappi, mutta onneksi sain sovittua toimituksen lauantaiaamuksi, kun ensimmäiset kakut oli noudettu pois alta perjantaina. Ei siinä sitten muuta kuin hihat taas heilumaan!

Tällä kertaa kakut olivat hieman pienemmälle vierasmäärälle. Täytekakku ja voileipäkakku 20 hengelle. Täytekakun pohjana oli sama raparperi-mansikkakakku kuin edelliselläkin kerralla. Vain puolet pienempänä. Ja koska tämä kakku tuli tytölle, kuorrutin kakun miltei kokonaan vaaleanpunaiseksi värjätyllä vaniljanmakuisella kermarahkakuorrutuksella. Jätin värjäyksen tarkoituksella hieman epätasaiseksi, jotta kukan monivärisyys korostuisi. Keskelle kakkua sommittelin vielä tuoreita mansikoita hieman epäsymmetrisesti, ruusupursotusten reunoja mukaellen.

Voileipäkakuksi asiakas halusi blogissa jo aiemmin julkaistun kylmäsavuporo-Aurajuustokakun. Pääsin taas askartelemaan tomaatti- ja retikkaruusuja. 🙂

Asiakas oli ikionnellinen kakut noutaessaan!

Täytyy sanoa, että olipa urakka. Kaikkine hillojen keittämisineen ja pohjien leipomisineen projektiin meni miltei koko viikko. Mutta hauskaa oli! Ja mukavaa päästä välillä leipomaankin oikein kunnolla.
 

Vastaa