Etusivu » Helteinen lomanaloitus ja yrttitarhan antimia

Helteinen lomanaloitus ja yrttitarhan antimia

Kirjoittaja: Kulinaari
Taas on takana kiireinen ja varsin vaiherikas työvuosi. Alkavan loman kunniaksi aurinko paahtaa täydeltä terältä ja hieman turhankin kuumasti. Sisälläkin on jo läkähdyttävän kuuma.

Parvekkeen yrttitarha on suorastaa roihahtanut valloilleen lämpiminä päivinä, eikä mikään kasteluvesimäärä tunnu riittävän. On aika alkaa nauttia tarhan antimista ja tehdä basilikan hujopeista omatekoista pestoa. Resepti on varsin yksinkertainen ja määräi summittaisia. Pääasia on maku ja hyvä koostumus. Tätä herkkua voi nyt nauttia mielinmäärin leivän päällä, pastan kanssa tai vaikka uusien perunoiden kaverina.

TUOREPESTO
noin 0,5 litraa basilikanlehtiä
reilu kourallinen pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
2 rkl tuoretta parmesaaniraastetta
oliiviöljyä

Paahda pinjansiemenet kevyesti paistinpannulla. Laita basilikanlehdet kutteriin ja pyöräytä muutaman kerran, niin että lehdet hienontuvat hieman. Lisää siemenet, parmesaaniraaste sekä suolaa ja pippuria myllystä. Pyöräytä taas pari kertaa. Lisää oljyä jonkin verran ja anna sekoittimen käydä hetki kunnes ainekset sekoittuvat tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljyä vähitellen, kunnes kastike on koostumukseltaan sopivaa. Ei liian juoksevaa, muttei myöskään liian tönkköä. Tämä on pitkälti makuasia. Maista myös muiden aineiden tasapaino sekä suolaisuus. Parmesaanin määrän olen laittanut oman mieltymykseni mukaan ja sitä voi huoleta laittaa enemmänkin.
Laita valmis pesto lasipurkkiin ja viileään vetäytymään ennen tarjoilua. Nauti!!

Viime viikonloopuna sin nauttia myös ensimmäiset oman puutarhan mansikat!

Näiden kuvien myötä kaikille blogini lukijoille oikein lämpöistä kesää! Viikon päästä alkavat kulinaariset elämykset merellä kun suuntaamme kohti saaristomerta. Katsotaan miten blogaus onnistuu lainehilta. Joka tapauksessa tarinaa pentterin ääreltä, ravintoloista ja terasselta pukkaa viimeistään elokuussa. 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading