Macaron-leivoksia leideille ja tähderuokaa leipurille

on

Perjantaina menevät toimitukseen ensimmäisen tilaustyönä tehdyt macaron-leivokset. Joukko leidejä kokoontuu sampanjan ja minun macaronieni kera istumaan iltaa. Ei silleen mitään paineita… 😉 Tänään aloitin punaisilla kuorilla ja huomenna jatkan vielä parilla muulla värillä. Täytteiden suhteen mulle annettiin vapaat kädet, joten otan kaiken ilon irti tästä hetkestä. Ihan mahtavaa! Kuoret onnistuivat muuten taas täydellisesti!

Tässä kun on vähän muutakin tekemistä kuin kokata itselleen iltasafkaa, niin otin käyttöön eilisestä grillauksesta yli jääneen lenkin pätkän, salaatin ja kasvikset. Mä en yleensä suosi noita teollisia makkaroita, mutta koska niitä eilisen grillausvieraan jäljiltä jäi pätkä, niin miksei sitä söisi pois. Lisäksi paloittelin kesäkurpitsan jämät samaan pannuun paistumaan.

Paistinpannuun rypsiöljyä ja hiven seesamiöljyä. Lenkin pintaan ristiikkäisviillot ja paistumaan. Kun lenkit alkavat olla melkein sopivan ruskistuneita ja lämpimiä, lisää pannulle kesäkurpitsat ja paista ne kauniin värisiksi. Maista kesäkurpitsat suolalla ja hyppysellisellä Provence-mausteseosta ja vaikka tuoreella timjamilla. Lautaselle myös kyytipojaksi kunnon sinappia. Minun tapauksessani Auran, sekä coleslaw:ta. Tämän aterian kanssa maistuu kotimainen Keisari Münchener-olut.

Helppoa ja nopeaa!

Vastaa